De non-profitorganisatie Fish and Chips, een duurzaam netwerk van voedingsregio's rond het Kanaal en de Noordzee, heeft de afgelopen twee maanden een wedstrijd uitgeschreven voor streekproducten/producenten.  Voor de provincie Antwerpen werden er niet minder dan 15 inschrijvingen genoteerd.  Naast Antwerpen werden er ook inschrijvingen genoteerd in Oost- en West Vlaanderen (BE), Zeeland-Brabantse Wal (NL)  en Somerset (UK)

Saffrocaat, een advocaat gemaakt door Belgische saffraan met regionaal geteelde saffraan uit Morkhoven, heeft deze prestigieuze ambassadeurstitel in de wacht mogen slepen.

Saffrocaat, een frisse combinatie van eierlikeur met regionaal gekweekte saffraan uit de Antwerpse Kempen, werd vandaag officieel, met ruime voorsprong, verkozen tot Streekambassadeur voor de Provincie Antwerpen.  

Vrijdag 6 juni zal een professionele internationale jury de winnaar kiezen uit de 5 finalisten tijdens het slotsymposium in de Huysmanhoeve Eeklo.

Belgische  saffraan wordt gekweekt in de Antwerpse Kempen en wordt momenteel in de Antwerpse horeca reeds gesmaakt in diverse gelegenheden waaronder restaurant Graanmarkt 13 van Seppe Nobels. 

De Saffrocaat staat momenteel op de kaart bij Rosenobel, het nieuwe vegetarische restaurant onder de kathedraaltoren!!

Na de erkenning  als streekproducent bij 'Lekkers met streken' en het behalen van het HIB-label (Handmade in Belgium) is dit andermaal een bevestiging voor de kwaliteit van ons product.  Tijdens Antwerpen Proeft hebben de meeste  (sterren)chefs trouwens hun positieve waardering laten blijken voor de saffraan/eierlikeurcombinatie.